Vi köper din leasingbil & leasingavtal

Du kan även ringa oss på 08 – 770 90 70 eller skicka ett mejl till info@sveamotors.se

Vi köper även leasing & företagsbilar

Hos oss kan du sälja ditt leasingavtal och även din företagsbil. Det gör du genom att kontakta oss eller fylla i en kostnadsfri värdering så att du kan få ett pris från oss online. Vi sköter allt administrativt arbete så att du sparar både tid och energi.

Hur du säljer din leasingbil

Försäljningen görs nästan på samma sätt som om du hade sålt din privata bil. Skillnaden är bara att vi köper bilen från leasingföretaget.  När vi kommit överens över priset så skriver vi ett köpeavtal och betalar bilen direkt via banköverförning. Läs mer nedan om vad du bör tänka på när du ska överlåta leasingavtalet till en bilhandlare.

registreringsbevis

Att tänka på när du ska sälja din bil

Innan upphämtningen av bilen vill vi gärna att samtliga hjuluppsättningar och nycklar tas med vid överlåtelsen av leasingavtalet.

Registreringsbevis del 2 (gul färg). Då vi utför ägarbytet åt dig digitalt genom vägtrafikverket till transportstyrelsen.

Samtliga service och besiktningsdokument.

Om den finns en skuld kopplad till leasingbilen eller leasingavtalet. Detta hittar ni genom er bank ni tagit lånet från och kallas för lösenoffert.

Förbered ett kontonummer eller Swish då vi har möjlighet att göra en direktbetalning till din bank där pengarna syns direkt.

Vi städar bilen så det behöver du inte tänka på!

Allmänt kring leasingbilar

Försäljning av leasingbilar och moms är en komplex fråga som kräver förståelse för momsregler och hur de tillämpas på företag som har använt leasing som en del av sin fordonsflotta. Nedan följer en översikt av några viktiga aspekter att beakta när det gäller försäljning av leasingbilar och moms:

Vid leasing av en bil har företag ofta rätt att göra delvis momsavdrag för leasingkostnaden. Hur mycket moms som kan dras av varierar beroende på land och specifika momsregler, men normalt sett är momsavdraget relaterat till bilens användning för företagsändamål.

När en leasingperiod avslutas, kan företag överväga att sälja de leasade bilarna. Vid försäljningen av dessa bilar måste företagen ta hänsyn till momsaspekterna.

Moms vid Försäljning

När en leasingbil säljs vidare, anses det vara en momspliktig transaktion i de flesta länder. Detta innebär att moms normalt sett måste läggas till på försäljningspriset. Momsbeloppet som läggs till beräknas vanligtvis på försäljningspriset minus momsavdraget som redan gjorts under leasingperioden.

Sammanfattningsvis är försäljning av leasingbilar och moms en komplex fråga som kräver noggrann planering och efterlevnad av de lokala momsreglerna. Det är viktigt för företag att förstå de momsaspekter som är relevanta för deras specifika situation och att följa de lagar och regler som gäller för moms vid försäljning av leasade fordon. Att konsultera med en skatteexpert kan vara till stor hjälp för att säkerställa att allt hanteras korrekt och lagligt.

Sälj din leasingbil till Sveamotors

Att sälja din leasingbil till Sveamotors är en smidig och fördelaktig process som gör det enkelt för dig att avyttra din fordon och samtidigt maximera värdet av din investering. Vi på Sveamotors har skapat en helhetslösning som tar hand om alla aspekter av försäljningen, och vi strävar efter att göra hela processen så bekymmersfri som möjligt för våra kunder. Här är några skäl till varför det är smidigt att sälja din leasingbil till Sveamotors:

Vi har erfarna experter som kan fastställa det rätta marknadsvärdet på din leasingbil. Detta säkerställer att du får det bästa möjliga försäljningspriset baserat på din bils skick och efterfrågan på begagnade fordon.

Du kan påbörja försäljningsprocessen enkelt genom att använda vår onlineansökan. Fyll i nödvändig information om din bil och ladda upp bilder för att få en preliminär värdering.

Vi erbjuder olika försäljningsalternativ som passar dina behov. Du kan välja att sälja din leasingbil direkt till oss eller använda vår auktionstjänst för att få det bästa priset genom budgivning.

Administrativ support och bekväm avslutning

Vi tar hand om all nödvändig dokumentation, inklusive överföring av ägarskap och övriga pappersarbeten. Du behöver inte oroa dig för att navigera i komplicerade administrativa detaljer.

När du har accepterat vårt försäljningserbjudande kan du enkelt boka en tid på en av våra stationer för att slutföra försäljningen. Vi ser till att hela processen går snabbt och smidigt, och du kan lämna över din bil med förtroendet att du har fått ett rättvist pris.

Vi erbjuder snabba och säkra betalningar när försäljningen är avslutad, vilket innebär att du får tillgång till försäljningsintäkterna utan dröjsmål.

Att sälja din leasingbil till Sveamotors är ett bekvämt sätt att säkerställa en smidig och lönsam avyttring av ditt fordon. Vi tar hand om alla detaljer, så att du kan koncentrera dig på det som är viktigast för dig. Kontakta oss idag för att inleda försäljningsprocessen och uppleva fördelarna med att sälja din leasingbil på ett enkelt och effektivt sätt med Sveamotors.