Sälj företagsbil

Du kan även ringa oss på 08 – 770 90 70 eller skicka ett mejl till info@sveamotors.se

Så kan du enkelt sälja företagsbilen

Att sälja din företagsbil är ett viktigt affärsbeslut, och att använda en professionell värderingstjänst via vår hemsida kan vara ett klokt steg för att säkerställa att du får det bästa värdet för din bil.

Vår online värderingstjänst är enkel och bekväm. Genom att fylla i nödvändig information om din företagsbil kan du få en objektiv och rättvis bedömning av dess värde på bara några minuter. Vår expertis inom företagsbilsbranschen och tillgång till aktuell marknadsinformation gör att vi kan erbjuda dig en noggrann värdering.

Fördelarna med att använda vår hemsida för att värdera din företagsbil är många. För det första sparar du tid och ansträngning genom att undvika komplicerade och tidskrävande värderingsprocesser. För det andra kan du vara säker på att du får ett rättvist och konkurrenskraftigt pris baserat på din företagsbils skick, ålder och marknadsvärde.

När du har fått din värdering kan du använda den som utgångspunkt för att sälja din företagsbil. Detta ger dig en stark förhandlingsposition och ökar din chans att slutföra en snabb och smidig affär. Så om du överväger att sälja din företagsbil, besök vår hemsida och dra nytta av vår pålitliga och användarvänliga värderingstjänst för att maximera din avkastning.

registreringsbevis

Moms gällande försäljning av företagsbil

Säljer du din företagsbil har du rätt till att ta ut moms endast om du har rätt att göra avdrag för moms när bilen blev köpt.

Du har rätt att ta ut moms ur ditt företag om bilen du säljer användes för: Återförsäljning av bilhandel, uthyrningsverksamhet, taxitrafik, transport av avlidna och körkortsutbildning. Har du köpt bilen momsfritt i ett annat EU-land så får vinstmarginalbeskattningen ej användas.

Detta förenklar hela bilförsäljningsprocessen där både du och vi vinner tid på det. Så fort våra säljare får informationen från dig så kontaktar dem dig och ger dig ett online bud.

bilhandlare

Vad du bör tänka på när du ska sälja företagsbilen

Innan upphämtningen av bilen vill vi gärna att samtliga hjuluppsättningar och nycklar.

Registreringsbevis del 2 (gul färg). Då vi utför ägarbytet åt dig digitalt genom vägtrafikverket till Transportstyrelsen.

Samtliga service och besiktningsdokument.

Förbered ett kontonummer eller Swish då vi har möjlighet att göra en direktbetalning till din bank där pengarna syns direkt.

Vi städar bilen så det behöver du inte tänka på!

Fördelarna med Sveamotors

På Sveamotors har vi en lång och gedigen erfarenhet av att ta hand om försäljningen av företagsbilar. Vi förstår vikten av att göra denna process smidig och fördelaktig för våra kunder och har utvecklat en helhetslösning för att möta företagens unika behov när det gäller försäljning av företagsfordon.

Vår tjänst på Sveamotors erbjuder en rad fördelar för företag som vill sälja sina företagsbilar.

hur det funkar

Enkelt, smidigt och tryggt

Vi hjälper dig som vill sälja din bil eller letar efter en ny bil. Börja med att värdera din bil, låt oss värdera din bil och få betalt direkt. 

Värdera din bil

Värdera din bil snabbt och enkelt online

Välj erbjudande

Vi återkommer med vad din bil är värd

Få betalt direkt

Efter du godkänt vår värdering, så får du betalt direkt

Sälja företagsbil till privatperson

Att sälja en företagsbil kan vara en komplex process. Reglerna varierar beroende på om bilen är leasad privat eller genom företaget, och om du planerar att sälja den till en privatperson. Vi är här för att underlätta för dig.

Det är av stor vikt att ha en tydlig förståelse för ditt leasingavtal och dess bestämmelser om överlåtelse, lösesumma och vad som gäller när leasingperioden löper ut. Om det är en företagsbil måste du också ha koll på momsen.

Enkelt uttryckt, genom att använda vår kostnadsfria värderingstjänst på vår webbplats kan du få ett direkt försäljningspris online. Det sparar både tid och energi. Vi tar hand om allt administrativt arbete kostnadsfritt när du beslutar dig för att sälja din företagsbil.

Skatt och försäljning

Vi är medvetna om skattekonsekvenserna av försäljningen och kan ge råd om hur man hanterar eventuella kapitalvinstskatter och förmånsvärde som kan uppstå vid försäljningen av företagsbilar.

På Sveamotors är vi dedikerade till att göra försäljningen av företagsbilar enkel, lönsam och problemfri för våra kunder. Vi är stolta över att erbjuda en helhetslösning som tar hand om alla aspekter av försäljningsprocessen, så att företag kan fokusera på sina kärnverksamheter medan vi tar hand om det praktiska.

Professionell Värdering

Vi har experter som kan genomföra noggranna och rättvisa värderingar av företagsbilarna. Detta garanterar att våra kunder får rätt pris för sina fordon baserat på marknadsvärde och skick.

Administrativ Support: Försäljning av företagsbilar innebär en hel del administrativt arbete. Vi tar hand om all nödvändig dokumentation, inklusive bilens registreringspapper, servicehistorik och eventuella garantier, vilket minimerar bördan på våra kunders axlar.