Sälj bil med lån kvar

Det finns många alternativ för att finansiera en bil. De flesta människor väljer att ta ett lån från banken eller bilhandlaren eftersom det är svårt att betala bilen direkt. Att betala av lånet kan ta tid och ibland vill man sälja bilen med resterande lån kvar.

Många som säljer eller köper en bil är oroliga över eventuella kreditspärrar hos Transportstyrelsen och processen att lösa bort det resterande lånet. En kreditspärr sätter skräck i en potentiell privat köpare, även om det är den perfekta bilen.

Vi gör det lätt att sälja bil med lån

Med Sveamotors kan du enkelt och smidigt sälja en bil med lån kvar. Vi köper bilen till ett rättvist pris och hjälper dig att lösa det kvarvarande billånet, oavsett om det är hos en bank eller bilfirma. Vi hjälper även till att avsluta lån och kredit med leasingbilar och företagsbilar. Du får alltid hjälp hos oss. Med vår kostnadsfria online värdering får du ett rättvist pris. Vi erbjuder en enkel lösning för privat och företags bilförsäljning. Kontakta oss med frågor, allt är kostnadsfritt och ingenting är bindande.

Fördelar med att sälja en bil som har ett lån kvar

Möjlighet att byta till en mer lämplig bil: Om du har ett lån på din nuvarande bil, kan du sälja den och använda intäkterna för att köpa en annan bil som bättre passar dina behov och önskemål. Det kan innebära att du uppgraderar till en nyare eller mer pålitlig modell.

H2 Lånet kan ingå i försäljningen

Om din bil är populär och eftertraktad på begagnatmarknaden kan du ofta sälja den till ett pris som täcker det återstående lånet och kanske till och med generera en vinst. Detta skulle ge dig extra pengar att investera i din nästa bil.

sälja din befintliga bil som är belånad till ett pris som täcker det återstående lånet och potentiellt genererar en vinst ger dig ekonomisk flexibilitet när du letar efter din nästa bil. De extra medlen kan användas på flera sätt, som att göra en större kontantinsats på ditt nästa bilköp eller minska det finansieringsbehov som kan leda till lägre månatliga avbetalningar.

Befrielse från månatliga avbetalningar och möjlighet att förhandla enkelt

Genom att sälja en bil med ett lån kvar kan du bli av med de månatliga avbetalningarna och därmed minska din ekonomiska börda. Detta kan ge dig mer ekonomisk frihet och utrymme att använda pengarna för andra ändamål.

Om du är villig att sälja din bil med lånet kvar, kan du förhandla med köparen om ett lägre pris. Detta kan göra bilen mer attraktiv för potentiella köpare och snabba upp försäljningsprocessen.

Du kan även istället använda intäkterna för att betala av lånet, kan detta bidra till att förbättra din kreditvärdighet över tid. Att bli av med skulden kan visa sig positivt för din kreditprofil.

Vi köper bilar med lån

Sveamotors erbjuder en smidig och pålitlig lösning för dig som vill sälja din bil med ett återstående lån. Vi förstår att livssituationer kan förändras, och vi är här för att göra försäljningsprocessen enklare. Med vårt professionella team och erfarenhet inom fordonsbranschen kan du sälja din bil även om du har ett pågående lån. Vi hjälper dig att lösa alla pappersarbeten och ta hand om överföringen av lånet, vilket gör det till en problemfri process. Oavsett om du vill uppgradera till en nyare bil eller helt enkelt bli av med ditt nuvarande lån, kan du lita på Sveamotors för en smidig och rättvis affär.

Sälj din bil med lån till bilfirma

Eftersom det kan vara besvärligt att sälja en bil privat när du har kvarvarande lån, eftersom lånet måste regleras före försäljning, så väljer många att istället sälja bilen till en bilhandlare för att få hjälp med lånet.

Ett alternativ här är att återlämna bilen till den bilhandlare där du ursprungligen köpte den. Om du förvärvade din finansierade bil på annat sätt, till exempel direkt från tillverkaren eller via en privatperson, gäller inte detta alternativ.

Den andra möjligheten är att kontakta olika bilhandlare i ditt område för att se om någon är intresserad av att köpa din specifika bil. Vanligtvis inriktar sig bilhandlare endast på specifika märken, modeller och årsmodeller.

Om du väljer att sälja din begagnade bil med ett lån till en bilhandlare, är det vanligt att de kan hjälpa dig att reglera lånet samtidigt. Om du däremot även överväger att köpa en ny bil samtidigt, kan det vara svårt att förhandla fram ett fördelaktigt avtal. Det är alltid utmanande att uppnå en förmånlig affär när du både säljer och köper en bil samtidigt.

Vid en bilinbyte uppstår ofta förvirring gällande olika erbjudanden, och du erhåller vanligtvis endast mellanskillnaden, vilket kan göra det komplicerat att avgöra om du får ett förmånligt avtal. När även lånet regleras samtidigt blir det ännu svårare att bedöma om du erbjuds en förmånlig affär. Att istället sälja bilen med kvarvarande låneskuld separat kan vara ett bättre alternativ för att uppnå en gynnsam affär.

Du kan även ringa oss på 08 – 770 90 70 eller skicka ett mejl till info@sveamotors.se

hur det funkar

Enkelt, smidigt och tryggt

Vi hjälper dig som vill sälja din bil eller letar efter en ny bil. Börja med att värdera din bil, låt oss värdera din bil och få betalt direkt. 

Värdera din bil

Värdera din bil snabbt och enkelt online

Välj erbjudande

Vi återkommer med vad din bil är värd

Få betalt direkt

Efter du godkänt vår värdering, så får du betalt direkt