Sälja bil - vilka papper och dokument behövs?

Kan man sälja en bil utan papper/registreringsbevis?  Vid säljande av bilen är det viktigt att ha registreringsbeviset tillgängligt, eftersom det behövs för att göra ägarbytet till Transportstyrelsen.  Registreringsbeviset för din bil är uppdelat i två delar, en blå och en gul. Varje del innehåller viktig information om bilen. För att skydda din bil och förhindra bedrägerier bör du aldrig lämna registreringsbeviset i bilen över natten. Om du har tappat bort eller förlorat någon del av registreringsbeviset kan du beställa ett nytt från Transportstyrelsen, som skickas till din folkbokföringsadress kostnadsfritt med e-legitimation. Innan vi åker ut till dig säkerställer vi att samtliga papper finns tillgängligt på plats.

Sälj din bil till oss så hjälper vi dig med pappers-arbetet

Om du inte har registreringsbeviset kan du fortfarande sälja din bil utan papper (registreringsbevis) genom Sveamotors, som erbjuder en säker plattform för bilaffärer även när registreringsbeviset saknas. Gör din bilförsäljning enklare med vår online tjänst eller via telefon för värdering. Få ett försäljningspris på nolltid och beställ sedan lugnt ett nytt registreringsbevis som du lämnar till oss. Avsluta bilaffären på ett smidigt sätt.

När du har slutfört försäljningen med oss, tar vi hand om all den administrativa biten åt dig, inklusive överföringen av ägandeskap och eventuell skattehantering. Det innebär att du inte behöver oroa dig för komplicerade pappersarbete eller långa väntetider på myndigheter. Vi gör hela processen så enkel och bekymmersfri som möjligt för dig.

Vi beställer registreringsbeviset vid försäljning av bilen

När du väljer att sälja din bil genom Sveamotors och registreringsbeviset inte är tillgängligt, behöver du inte stressa över att hantera pappersarbetet själv. Istället tar vi på oss ansvaret att ansöka om och beställa ditt registreringsbevis åt dig. Det innebär mindre krångel och mindre tid spenderad på myndighetskontor.

Vår erfarna personal kommer att vägleda dig genom hela processen, samla in nödvändig information och ansöka om det nya registreringsbeviset i ditt namn. Vi ser till att allt går smidigt och att du får ditt nya registreringsbevis så snart som möjligt, så du kan slutföra din bilaffär med fullständig trygghet.

Så om du tänker sälja din bil och har inte ditt registreringsbevis tillgängligt, tveka inte att använda Sveamotors bekväma tjänster. Vi finns här för att underlätta din bilförsäljning och göra det till en smidig och lönsam upplevelse för dig.

Kan man sälja sin bil utan dokument eller papper?

Nej, det är vanligtvis inte möjligt att sälja en bil utan nödvändiga papper och dokumentation. Försäljning av en bil innebär en överföring av ägandeskap och juridiska ansvar från säljaren till köparen. För att detta ska ske korrekt och lagligt krävs vissa dokument. De viktigaste dokumenten inkluderar:

Registreringsbevis (fordonsregistreringsbevis): Detta dokument bevisar ägarskapet av fordonet och innehåller information om bilens identifieringsnummer (VIN), registreringsnummer och ägarens namn och adress. Det krävs normalt för att överföra ägandeskapet till den nya ägaren.

Utfärdad försäljningskontrakt: Ett skriftligt avtal som tydligt anger villkoren för försäljningen, inklusive köpeskillingen, bilens skick, eventuella garantier och andra relevanta detaljer. Detta kontrakt är viktigt för att skydda både säljarens och köparens intressen.

Fordonsrapport: I vissa länder krävs en aktuell fordonsrapport (ofta kallad bilbesiktning) för att säkerställa att bilen är i säkert skick och uppfyller de nödvändiga emissions- och säkerhetsstandarderna.

Skuldavskrivning: Om det finns lån eller fordringar på bilen, måste dessa avskrivas eller betalas av före försäljningen. Läs mer på sälja bil med lån kvar.

Du kan även ringa oss på 08 – 770 90 70 eller skicka ett mejl till info@sveamotors.se

hur det funkar

Enkelt, smidigt och tryggt

Vi hjälper dig som vill sälja din bil eller letar efter en ny bil. Börja med att värdera din bil, låt oss värdera din bil och få betalt direkt. 

Värdera din bil

Värdera din bil snabbt och enkelt online

Välj erbjudande

Vi återkommer med vad din bil är värd

Få betalt direkt

Efter du godkänt vår värdering, så får du betalt direkt